…despre fericire

Am dezbatut ani la rand acest subiect, am discutat despre fericire din toate punctele de vedere si nici macar o data nu am fost intrebata daca sunt fericita.

Acum mi s-a pus aceasta intrebare: Esti fericita?

Interesant a fost faptul ca persoana respectiva habar nu avea de aprofundarea subiectului sau de blogul dedicat strict fericirii. Mi s-ar fi parut firesc daca ar fi stiut insa asa a fost un alt context, unul nou.

Nu o sa va spun ce am zis pentru ca este mai interesant sa nu se stie raspunsul insa cred ca este un subiect bun pentru azi.

Pentru mine a fost si poate este un subiect sensibil din mai multe puncte de vedere. In primul rand fericirea are in sine inclus un “depinde”. Fericirea mea nu o sa fie niciodata egala cu a ta sau a altcuiva. Nu o sa ne putem bate niciodata in momente de fericire pentru ca mereu o sa vrem mai mult si nu o sa putem spune: Ok sunt fericita si ma opresc. Este ca o evolutie, o vad ca o scara la care se tot adauga trepte.Ai impresia ca esti sus insa stii ca poti mai mult.

Poate pentru unii inseamna o simpla stare de bine. Nu cred ca se rezuma la placere si atat. Pe de alta parte sunt convinsa ca informatiile te fac mai greu de convins de faptul ca esti fericit. Accesul in sine la informatii si la cunoastere ne opreste din loc cand vine vorba de atingerea fericirii.

Sunt sigura ca taranul fara griji de la tara este fericit din 3 motive simple: este sanatos, are o casa si o familie. Aici se confunda fericirea cu ideea de confort, o ideet pe care nu o aprob.

Este vital sa fim fericiti noi cu noi. Nimeni nu te poate face fericit daca tu nu esti impacat cu tine.Imi spunea la un moment dat cineva: “Fericirea ta nu este un lucru care depinde de mine..”

Dupa 4 ani de dezbatut tema asta imi dau seama ca nu ma voi opri prea curand din scris. Asa ca spun stop. Ca o ultima mentiune am observat ca in general oamenii au cautat fericirea pe fostul blog mai ales cand au suferit sau au avut regrete. De ce sa ajungem sa fim fericiti doar daca trecem prin suferinta?

Nu-i asa ca in cautarea fericirii merita sa alergi o viata? Chiar daca nu vom descoperi pe deplin, vom avea ocazia sa invatam sa vrem mai mult de la noi.

Fiecare stie daca si-a atins fericirea, asa cum fiecare stie daca mai merita sa alerge. Nu-i asa?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.