…la Marketing in direct

Ieri am fost la Conferinta Internationala de Marketing Direct si trebuie sa fiu sincera si sa spun ca nu cred ca as fi putut sa petrec o zi de miercuri mai frumoasa.
Dupa primul speaker (Chris Arnold) mi-am propus neaparat sa scriu pe blog cat mai mult despre prezentarea lui. Apoi a urmat o alta prezentare mult mai interesanta (Marc Borgers) si uite asa am ajuns seara sa fiu uimita de multitudinea de informatii la care am avut acces. Aeara eram sigura ca nu voi avea cum sa scriu atat cat mi-as dori si habar nu aveam carei idei sa-i dau o importanta mai mare. Mai ales ca de la fiecare speaker am avut cate ceva de invatat. Mi-am propus ca in viitor sa abordez cateva din temele discutate in cadrul conferintei chiar aici pe blog.
Nu-mi vine sa cred cate idei avem la dispozitie si nu stim sa profitam de ele. La prima vedere ni se pare ceva simplu si usor de inteles. Daca lucrurile stau chiar asa si le stim pe toate atunci de ce nu le-am aplicat pana acum?

Azi-noapte am visat cum treceam de la o idee la alta, pacat ca uneori nu am cum sa le implementez pe toate.
Apropo de idei aparte mi-a placut ultima prezentare care s-a axat de la inceput pe conceptul: “De ce e mai bine sa copiezi decat sa inovezi”. Da, multi o sa spuna ca nu e ok sa copiezi si ca ei nu fac niciodata asa ceva. Aveti dreptate, se numeste “cercetare de piata”. Cu totii o facem pana la urma si in final conteaza doar in ce proportie reusim. Ce o fi asa de greu sa recunoastem ca nu este o idee proprie si ca doar ne-am adaptat dupa ceva existent deja in afara?

Oamenii pot fi influentati de marketing atat timp cat il aplicam corect.

Uitati si un filmulet prezentat ieri:

Ce nu mi-a placut?

Nu cred sa fi auzit in viata mea de atatea ori cuvintele: “by the way” si “like”. Inteleg ca fara ele nu mai putem prezenta nimic insa seara cand eram in taxi in drum spre casa parca imi rasuna in cap…”By tje way…LIKE, by the way like…facebook”

Va recomand sa participati la anul si sa aveti oportunitatea de a avea parte de speakeri la fel de buni precum cei prezenti la editia din aceasta toamna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.