…despre piedici in afaceri

Cel putin in tara noastra traiesc foarte multi oameni pusi pe… piedici. Asta e pasiunea lor de zi cu zi.

Nu ma refer la piedica simpla in care tu cazi si iti rupi nasul. Nuuu! Ar fi prea usor si ai rezolva totul cu un plasture.

Oamenii au acea rautate combinata cu egoism si invidie. Un mix de 3 in 1 destul de fatal uneori. Tot ce reusesc sa faca este sa vina cu idei care sa te descurajeze, sa te traga in jos si cam atat.

Daca expui o idee nici macar nu esti ascultat pentru ca oricum este de c…t. “Nu iti dai seama ce implica? Dar stii tu x lucru? Dar cum o sa faci cu..? “Ii cunoasteti pe acesti oameni? Prea multi s-au umplut de acest mix care le ocupa sufletul. Nu inteleg de ce pentru ca este si pentru ei nu element care ii indeparteaza de oamenii faini, creativi si in acelasi timp si de idei originale.

As vrea sa aud si lucruri de genul” Felicitari!, F bine! Poate te pot ajuta cumva? Cum o sa structurezi?” Vise, nu?  Sau cel putin foarte rar dai peste oameni care stiu sa se entuziasmeze… pentru tine.

De ce nu invatam sa ascultam pana la capat, sa intelegem si apoi sa venim cu o replica usturatoare? Da, e greu…dar cat de greu?

Hai sa invatam sa laudam si sa vorbim despre lucruri frumoase. Sa nu expunem doar vulgaritati sau elemente negative. Refuz sa cred ca viata ta sau a lor este atat de trista incat este cu adevarat necesar sa arunce cu noroi chiar si atunci cand nu este cazul.

Din pacate sau din fericire am intalnit oameni extraordinari care au ajuns sa fie asa din cauza sau datorita (paradoxal) incercarilor prin care au trecut in viata. Aici nu ma refer la salariu mic, probleme cu seful sau la chirie mare ci la probleme reale care desi uneori par ca nu au rezolvare ele tot sunt privite cu speranta.

 

Facem o schimbare? Incercam sa vorbim macar o saptamana despre lucruri extraordinare?

Putem noi oare sa fim optimisti pentru orice si oricine?

Leave a Reply

Your email address will not be published.