…cate putin despre SEO – partea 1

Cu siguranta sunt foarte multe persoane care nu stiu ce, cum si unde se foloseste SEO si ce inseamna. Toti il vor dar nimeni nu-l stie cu adevarat. De cate ori nu am auzit in discutii: Vreau sa fiu primul in google ?

Sunt multe elemente de subliniat cand discutam despre optimizare, cu siguranta se pot scrie carti intregi despre acest domeniu despre Seo

Nu stiu cum sunt altii insa clientii mei cu siguranta au o obsesie legata de locul lor in google. Vreau sa fiu cat mai sus, cat mai repede si cu efort cat mai mic! Daca ar fi atat de simplu toate siteurile ar fi primele, nu-i asa?

Tocmai de aceea din cand in cand voi scrie cateva informatii utile, de baza pentru a fi de folos oricarui dornic de a avea un site cat mai sus.

Data viitoare o sa fiu putin mai bine structurata, astazi fiind putin cam matinala o sa punctez doar cateva lucruri legate de SEO

1. Tag title

Fiecare pagina din cadrul unui site trebuie sa aiba in componenta un titlu relevant continutului acesteia. Nu putem sa scriem despre mere si in titlu sa avem pere. Nu ne permitem sa-l avem doar de dragul de a fi pentru ca fara el google nu ne-ar putea ajuta la fel de mult.

 

2. Meta description

Este acea descriere care apare pe google dupa o prima cautare relevanta siteului. Este un text care nu depaseste 160 de caractere si care in acelasi timp este atragator pentru client.  Trebuie sa-l determine sa inteleaga de ce acel rezultat este cel potrivit pentru el si in final sa viziteze siteul . Textul acesta este exact ca o amprenta pentru google- te identifica si cu siguranta doresti sa o faca intr-un mod corect.

 

3. Cuvinte cheie pentru siteul tau

Fa o lista cu toate cuvintele cheie pentru site. Alege cu atentie ce ti se potriveste, nu exagera si nu te arunca spre cuvinte care cu greu te vor ridica in google. De exemplu sa presupunem ca ai o cofetarie in Sibiu. Nu are niciun rost sa te chinui sa cresti in google dupa cuvantul cofetarie pentru ca mult mai relevant ar fi sa cresti dupa “cofetarie in Sibiu”. Corect?

 

4. Un blog pentru afacerea ta. Google iubeste blog-urile si este atent si la indexare. Spune-ne despre echipa, despre produse, despre ceea ce tu promovezi pe acel site. De aici vor porni alte legaturi importante ( ca de exemplu linkurile externe catre site-ul tau- asta este o alta poveste despre care vom discuta in partile urmatoare)

 

5. Image ALT tag

Intotdeauna trebuie sa adaugi alt tag la fiecare fotografie urcata pe site. Este practic o descriere suplimentara pentru imagine care ajuta dpdv seo.

 

6. Ai rabdare si implica-te.

Orice optimizare dureaza si necesita munca atat din partea ta cat si din partea specialistului seo. Nu poti sa fii mai popular peste noapte. Continua sa furnizezi continur relevant pentru siteul si potentialii tai clienti . Nu este suficient sa ai 2-3 posturi si apoi sa astepti cu mainile in sold marea crestere. Fara munca rezultatele vor intarzia sa apara.

 

7. Fii sociabil. Dupa update-urile penguin si panda ( vom discuta intr-un alt articol despre acestea), google ne arata cat de important este sa comunicam prin intermediul social media ( facebook, twitter, google + etc). Apasa butonul “share” si spune-le si celorlalti despre planurile tale.

 

Revin si cu alte informatii cat de curand!

Leave a Reply

Your email address will not be published.