…concursurile in online

Ma gandesc de cateva zile sa scriu un articol referitor la concursurile din online si nu numai.

Mai exact la premiile oferite de organizatori si nu la sistemul de desfasurare- despre asta vom discuta in alt articol.

Voi pe ce criterii alegeti premiile? Tineti cont de ceva anume sau oferiti ceva cool si atat?

Daca aveti o librarie online ce alegeti ca premiu intre un pachet cu 10 carti motivationale si un Iphone?

Daca privim din exterior suntem tentati sa alegem telefonul pentru ca asta ne dorim. Ne intereseaza insa cartile oferite de libraria online sau preferam sa citim ebookuri pe telefon? Vom cumpara cel putin o data de la ei sau ne inscriem pentru concurs si apoi apasam spam sau ne dezabonam?

O intrebare care trebuie analizata.

Daca dorim sa avem cumparatori pentru ceea ce vindem atunci cu siguranta nu ar trebui sa alegem ca premiu un Iphone. Este logic sa facem acest lucru doar daca vindem telefoane. Dam ca premiu o biblioteca, reduceri la anumite categorii, abonamente la biblioteca sau orice altceva ce are legatura cu obiectul de activitate.

Daca vrem doar sa fim cunoscuti fara sa avem in minte un target anume suntem liberi sa oferim absolut orice. Nu imi vine in minte niciun exemplu de afacere care sa se adreseze chiar tuturor.

Scopul unui concurs ar trebui sa fie unul simplu: sa aducem utilizatori care sa fie interesati de ceea ce vindem si in final sa si achizitioneze acel ceva. Nu exista niciun rost sa avem 50 de mii de utilizatori daca acestia s-au inscris pe site pentru un Iphone. Sansele ca acestia sa cumpere o carte tind spre 0. Corect?

Acum cateva zile ascutam Radio Zu si prezentatorii discutau despre un premiu oferit de ei saptamanal – un Iphone. Atunci am stat putin pe ganduri, insa doar cateva momente pentru ca au mentionat faptul ca acel iphone era oferit de quickmobile.ro Am zambit si mi-am dat seama ca este un exemplu excelent.

Sunt sigura ca ati intalnit zeci de concursuri in care premiul nu avea legatura cu activitatea firmei. Eu sper totusi ca au fost gandite doar pentru ca brand-ul sa fie cunoscut de utilizatori sau din oricare alt motiv pe care eu nu-l identific acum.

Apropo care dintre voi mai participa la concursuri?

Ultima data cand am participat a fost la un concurs pentru un bilet la un concert si la unul organizat de ColonHelp. In rest nu prea ma atrag pentru ca sunt putin sceptica. Imi pare rau ca sunt asa deoarece nu am niciun motiv solid care sa-mi sustina parerea, mai ales ca sunt si genul de persoana care participa la un concurs si de cele mai multe ori castiga.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published.